Blog

Blog d'InterMèdia GdC

Saps el que és una Smart Grid?

23/10/2012 - Carme Alba a Blog amb 0 Comentaris

Segur que alguna vegada has escoltat el concepte smart grid, però realment, saps el que significa? Una smart grid és una xarxa de distribució intel·ligent d’energia que optimitza la producció i la distribució de l’electricitat. Fins ara, les cases eren simples consumidores d’energia, però amb l’smart grid també poden produir-la. I què poden fer les llars amb l’energia que han produït? Utilitzar-la per al seu propi funcionament, vendre-la a la xarxa, o carregar un vehicle elèctric, una altra peça clau en una ciutat energèticament eficient.

Les ciutats del futur estan cada vegada més a prop, tal com ens demostra Solar Decathlon Europe, un certamen al qual 19 universitats d’arreu del món havien de construir una casa que obtingués tota la seva energia a partir del sol. A la Villa Solar es va reproduir, a petita escala, la primera xarxa intel·ligent d’energia a Espanya.

I com funcionava? Totes les cases solars estaven connectades a una xarxa que els permetia compartir la seva pròpia energia. Així, si una casa produïa més energia de la que consumia, podia compartir-la amb una altra que estigués produint per sota de les seves necessitats. I si entre totes les cases aconseguien un balanç positiu, podien abocar l’energia sobrant a la xarxa elèctrica de la ciutat de Madrid.

Al final de la competició, la Villa Solar va ser capaç de produir tres vegades més energia de la que va consumir, i si tenim en compte que 20 quilos de diòxid de carboni equivalen a un arbre plantat, l’estalvi de diòxid de carboni resultant de la competició equivaldria a 4.000 m2 de superfície de bosc plantat.

Etiquetat com: , , ,

Sobre Carme Alba

Executiva de comptes - Ejecutiva de cuentas

Veure tots els posts de Carme Alba →

Posts relacionats

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*Suscríbete al blog

Subscribe to get updates!

Subscriu-te a la newsletter
INTERMEDIA RECOMANA
el llibre de la setmana